Site icon Mobilhanem

Laravel Nedir ? – Laravel Dersleri

Merhaba arkadaşlar,
Mobilhanem.com eğitim portalı üzerinden sizler için yeni bir eğitim dizisine başlıyoruz. Bu eğitim dizisinde son yıllarda PHP Frameworkler arasında popülerliği gittikçe artan Laravel’i anlatacağız ve Laravel nedir , nasıl kullanılır, avantajları ve dezavantajları nelerdir bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Laravel nedir?

Laravel, PHP dili ile yazılmış, güçlü bir frameworkdür. Taylor Otwell önderliğinde geliştirmektedir.  Söz dizimi basit ve anlamlıdır. Bu sebeple öğrenmesi daha kolaydır. Laravel içinde birçok yapıyı ve özelliği barındırır. Bunun sonucunda basit web uygulamalarında ya da karmaşık web sayfalarında rahatlıkla kullanılabilir.

Laravel’in sloganı “The PHP Framework For Web Artisans” yani “Web sanatçılarının PHP Frameworkü” dür.

Laravel kimler içindir?

Laravel, profesyonel ya da amatör web geliştiricileri tarafından kullanılabilir. OOP yapısı sebebiyle daha derli toplu, temiz, okunabilir kod yazılmasına olanak sağlar.

Laravel öğrenmek için ön koşullar nelerdir?

Laravel ile geliştirme yapmaya başlamak için, HTML/CSS bilgisine ve orta seviye PHP bilgisine ihtiyaç vardır. PHP hakkında hiç bilgim yok bu eğitimi anlayamam diyenler için önerimiz, yine Mobilhanem.com üzerinden yayınladığımız PHP Eğitimlerine göz atması ve bu dersleri bitirdikten sonra Laravel eğitimlerine devam etmesidir.

Laravel ile ilgili önemli bilgiler nelerdir?

Bu kısımda bahsettiğimiz terimlerin birçoğunu ilerleyen derslerimizde anlatacağız. İlerleyen derslerde burda anlatmak istediklerimizi daha iyi anlayacaksınız.

Bu dersimizde “Laravel nedir ?”, “Kimler içindir?”, “Öğrenmek için gereklilikler nelerdir?”  sorularının cevaplarını paylaştık. Başlangıç dersimizde anlatmak istediklerim bu kadar. Konu hakkındaki sorularınızı konu altından veya Sorucevap.mobilhanem.com üzerinden sorabilirsiniz.

Tüm Laravel Dersleri için tıklayınız.

67
Exit mobile version