Site icon Mobilhanem

Herkesin Bilmesi Gereken Linux Komutları

Merhaba arkadaşlar, mobilhanem için hazırladığımız Linux derslerine çok kullananılan Linux komutları ile devam ediyoruz .Linux kelimesini duyan çoğu insan Linux’un karmaşık bir yapıda olduğunu düşünür. Örneğin Windows bir dosya silme işlemi sağ tıklayıp silmek kadar basit iken aynı şeyler Linux işletim sistemi için daha zor olduğunu düşünürler. Ben buna katılmıyorum neden derseniz bu tamamen alışkanlıktan ibaret. Kim hangi işletim sistemini kullanıyorsa kişiye o işletim sistemi haricinde  zor geliyor.

Ancak, bu doğru değildir. Evet, Linux birçok komuta sahiptir ama bunlardan çok kullananları bilmemiz bize fazlasıyla yetecektir.

Bu makalede sizlere Linux ile temel seviyede uğraşanlar için temel komutları anlatmaya çalışacağım.

Linux Komutları

Sonuç

Bu makale de Linux da kullanılan temel komutlardan bahsedildi.Umarım sizlere faydalı olacaktır.Linux komutlarını ne kadar iyi anlarsak ve kavrayabilirsek o işletim sistemine daha hakim olmamızı sağlayacaktır.Komutları ezberlemeye çalışmayın bolca örnek yaparak kalıcı hale getirebilirsiniz.Linux komutları ile ilgili makalelere devam edeceğim takipte kalın.Başka bir makalede görüşmek dileğiyle…

Tüm Linux dersleri için tıklayınız.

 

50
Exit mobile version