Site icon Mobilhanem

Android Google Play Hesabı Açma ve Apk’yı Google Play’e Yükleme (Resimli)

Merhaba Arkadaşlar,
Mobilhanem.com üzerinden anlattığımız/yayınladığımız derslere Google Play Hesap açma ve bu açtığımız hesaba hazırlamış olduğumuz bir apk dosyasını imzalayıp yayınlama dersi ile devam edeceğiz.

İlk iş olarak Google Play Hesabı açmayı anlatacağım.

Öncelikle Google Hesabımıza bu linkten giriş yapıyoruz.Giriş yaptıktan sonra karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.

Google Play Geliştirici Dağıtım Sözleşmesi’ni okuyup kabul ettikten sonra Ödeme işlemine devam et butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfada adres bilgilerimizi doğru bir biçimde girdikten sonra kredi kartı bilgilerimizi giriyoruz. Google Play Hesabı açmak için bir defaya mahsus 25 dolar ücret ödüyoruz . Arkadaşlar size kişisel tavsiyem kredi kartınıza sanal kart tanımlayıp ordan yapın ödemelerinizi.Bu tavsiyem sadece Google ödemesi için değil internet üzerinden yaptığınız tüm alışverişler için geçerlidir. Kabul et ve devam et dedikten sonra ödememiz onaylanırsa hesap ayrıntılarınızı tam ve doğru olarak girin.Eğer bir hata oluşursa zaten Google hatayı dönecektir.

Bu işlemleri tamamladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

Arkadaşlar apk yı Google Play’e upload etmeye başlamadan önce apk mızı imzalamamız gerekmektedir.Biz burdaki derste anlattığımız WebView örneğindeki apk yı imzalayıp Google Playe yükleyeceğiz. Şimdi bunu nasıl yapacağımızı anlatacağım.

Öncelikle Projemize sağ tıklayıp Android tools->Export Signed Application Package seçiyoruz.

Karşımıza gelen ekranda projemizin adını gördükten sonra Next e basıyoruz ve sonraki açılan sayfada önceden bir imza dosyası(keystore) oluşturmadıysak Create new keyStore seçiyoruz.

Burda Location kısmında oluşacak imza dosyamızı(keystore) nereye kaydedeceğimizi seçiyoruz. Parola kısmına keystore dosyamız için şifremizi giriyoruz. Confirm kısmına ise aynı şifreyi tekrar girip doğrulatıyoruz.Next butonuna basıyoruz ve karşımıza böyle bir ekran geliyor.

Alias:Oluşturacamız dosyanın adı
Password:Az önceki belirlediğimiz şifreyi girebiliriz
Confirm: Şifre tekrar
Validity(years):Ne kadar geçerli olacağı Android 25 yıl belirlememizi önermiş.
First And Last Name: Ad Soyad
Organization Unit:Şirketin Depertman adı
Organization:Şirket Adı
City or Locality:Şehir
State or Province:İlçe diyebiliriz
Country Code:Ülke kodu

Doldurduktan sonra :

Next dedikten sonra Destination apk file kısmında imzalayacağımız apk yı buluyor ve seçiyoruz.Finish diyoruz. Artık Apk’mız imzalı bir apk. Play Store’a koymaya hazır.
Uyarı: Arkadaşlar burda sizi bir konuda uyarmak istiyorum.Oluşan keystore dosyamızı asla kaybetmeyelim.Çünkü her güncellemeden sonra apk mızı Play Store’a yüklemeden önce aynı keystore ile imzalamamız gerekecek. Başka bir keystore ile imzalanan apk ile güncelleme yapamayız. Dosya adının aynı olması hiçbirşeyi değiştirmez.Kesinlikle aynı keystore ile imzalamamız lazım. O yüzden kaybolmuyacak bir yere saklayın.Hatta kendinize mail atın ki kaybolmasın.

Evet arkadaşlar sıra imzalı Apk’mızı Play Store a yüklemeye geldi.

Yukarıdaki ekrandan Google Play Android uygulaması yayınla diyoruz.Açılan sayfada yayınlayacağımız dili ve uygulamanın Play Store’da gözükeceği adını yazıyoruz ve Apk Yükle ye tıklıyoruz.Gelen sayfada ilk APK’nızı Üretime yükleyin Butonuna tıklıyoruz.Dosyalara Gözatın bölümünden imzaladığımız APK yı seçiyoruz.Yüklendikten sonra sol taraftaki menüden APK sekmesinin altındaki Mağaza Girişi sekmesine geliyoruz.

Başlık: Uygulamanın Storeda Güzükeceği Başlık
Kısa Açıklama : Uygulama Hakkında kısa tanıtım yazısı
Tam Açıklama :Uygulama Hakkında Tam tanıtım yazısı.Özellikle arama sonuçlarında hangi keywordslerde çıkmasını istiyorsanız uygulamanızın içinde o keywordsleri geçirin.

Bundan sonra Telefon yazan kısımda uygulamanıza ait en az 2 tane ekran görüntüsü eklemelisiniz.Ekran görüntülerini yüklemeden uygulamayı yayınlayamazsınız.Yüksek çözünürlüklü simge kısmına ise 512×512 yüksek çözünürlüklü simge eklemelisinz.Play Store da uygulamanız o simge ile gözükecek.Burda eklemek istediğim bir şey var 31 Ağustosdan sonra 1024×500 boyutlarında öne çıkan görsel eklemek de zorunlu hale gelecektir. Bunları tamamladıktan sonra alt taraftaki KATEGORİZASYON kısmından uygulamanıza uygun Uygulama Türü,Kategori ve İçerik derecelendirme girmelisiniz.

Yukarıdaki adımlarıda tamamladıktan sonra yine sol taraftaki menüden Fiyatlandırma ve Dağıtım tabını seçelim.Orda uygulamamızın yayınlanmasını istediğimiz ülkeleri seçtikten sonra İçerik Yönergeleri ve ABD ihracat Yasaları Check Box larını tikledikten sonra en yukarda bulunan Kaydet butonuna tıklıyoruz.

Diyelim ki herşeyi yaptık en yukarda sağda Yayınlamaya Hazır yerine Taslak Butonu var. Bu birşeyleri eksik yaptığımız anlamına gelir. Eksiğimizi görmek içinse Taslak Butonuna tıklıyor ve Neden Yayınlayamıyorum tıklıyorum.Bize uygulamamızı neden yayınlayamadığımızı nelerin eksik olduğunu liste şeklinde verecektir.

Evet arkadaşlar baya uzun bir ders oldu. Umarım faydalı olmuştur.Anlamadığınız ve eklemek istediğiniz bir yer olursa mutlaka yorum bırakın. Bir sonraki dersimizde görüşmek dileğiyle.

Tüm Android Ders, Proje ve Kaynak Kodlar için tıklayınız.

0
Exit mobile version