Site icon Mobilhanem

Android Studio Package Name Değiştirme

Android Studio da uygulamamızın paket adını değiştirmek istiyorsak yapmamız gereken işlemler çok kolay:

1-) Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi ayarlar kısmından Compact Empty Middle Packages seçili ise üstüne tıklayıp kaldırıyoruz.

2-) Resimde gördüğünüz gibi paket id miz : “com.mobilhanem.newpermissions” ve bu klasörler ayrı ayrı gösterildi. Örneğin “newpermissions” ismini değiştirmek istiyorsanız paket adına sağ tıklayıp Refactor -> Rename -> Rename Package diyoruz. Karşımızda çıkan ekran aşağıdaki gibidir ve istediğiniz adı yazıp Refactor diyoruz. ( not: bunu dedikten android studio nun aşağısında kısımda “Do Refactor” seçeneğine tıklıyoruz. )

3-) Böylece “newpermissions” adını değiştirmiş olduk id de yer alan “mobilhanem” kısmını da yukarıda anlattığım şekilde değiştirebiliyoruz. Şimdi ise “com” kısmını nasıl değiştireceğiz bakalım, yine ilgili klasör adına sağ tıklıyoruz sırasıyla Refactor -> Rename -> Rename all yapıyoruz.

4- ) Son olarak projemizin build.gradle kısmını açıyoruz applicationId kısmına oluşturduğumuz paket adını yazıyoruz sync now diyoruz.  ( Örnek: “com.mobilhanem.newpermissions” yerine “org.beyler.oldpermissions” )

 

10
Exit mobile version